pirmdiena, 2014. gada 13. janvāris

UKKONEN "The Ancient Tonalities Of..."


     Ja vēlies fonā kaut ko neuzkrītošu, gaumīgu un pietiekami sevī ievelkošu, lai ik pa brīdim gribētu pagriezt mazliet skaļāk. tad šī būs pareizā izvēle. Somu mākslinieks Ukkonen rada gana atmosfērisku un kaut kādā zemapziņas līmenī ļoti dejojamu mūziku. Pats gan viņš deklarējis, ka viņa ieinteresētība deju mūzikā ir nulle, bet žurnāls The Wire viņa debijas darbu "The Isolatet Rhythms Of..." nosauca par deju mūzikas problēmu risinājumu. Un ja salīdzina, tad tiešām debija bija ar mazliet izteiktātu reveransu deju zāļu virzienā.
     Šis ir otrs albums un te ir mazliet "cilvēcīgāki" garumi kompozīcijām (debijā īsākā bija 8min un garākā 17min), kaut gan tāpat jau šādus albumus klausās kā kopēju noskaņu un tad tur tie garumi vairs īpaši nav svarīgi. Arī te netrūkst skaistu harmoniju, ritmu un visādu cilpu, bet tik un tā šis ir vēl viens solītis mazliet nostāk no deju mūzikas un tuvāk ambiencei. Veiksmīgi nobalansēts un izklausās pēc pirmā albuma afterparty.
     Ja par zemāk redzamo video, tad pats mākslinieks esot vēlējies lai video izskatās kā kaut kas pa vidu starp My Blody Valentine "Loveless" vāku un New Order "Power, Corruption And Lies" noformējumu. Un tas vien jau liecina par zināmu gaumi :)
     Kaut kā šādi:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru